Onderwijs voor de vrouwen van Barouéli

1-1-IMG_0108

Juli 2018

Ruim 66 000 euro voor projecten Collectief Kanaga en Plan International België
Mechelen Mondiaal werkt 2 jaar rond thema ‘Kwaliteitsonderwijs’

Collectief Kanaga en Plan International België ontvangen elk 33 194 euro voor de financiering van hun projecten rond het thema ‘Kwaliteitsonderwijs’. Hiermee wordt de derde editie van de tweejaarlijkse campagne ‘Mechelen Mondiaal’ opgestart. De volgende 2 jaar zullen alle activiteiten i.h.k.v. Mondiaal Beleid een sterke link met dit thema krijgen en zal de stad activiteiten opzetten en ondersteunen om bijkomend fondsen te werven voor deze projecten.

Schepen Marina De Bie van Mondiaal Beleid: “De thema’s worden telkens voorgesteld door de Mondiale Raad, het college maakt de definitieve keuze. ‘Kwaliteitsonderwijs’ vonden we een zeer goed voorstel. Onderwijs en levenslange vorming spelen immers een cruciale rol bij het emanciperen van mensen en bij het bieden van kansen op een betere toekomst. Belangrijke elementen in wat een goed Mondiaal Beleid moet zijn. Bovendien heb ik zelf een achtergrond als leerkracht en ligt kwaliteitsvol onderwijs me zeer nauw aan het hart.”

Samen met de Stad Mechelen en met de ngo Gaas Mali werkt Collectief Kanaga vzw een onderwijsprogramma uit voor de vrouwen van de plattelandsgemeenten Konobougou, Kalaké en Sanando in de regio Barouéli op 150 km van de hoofdstad Bamako in Mali.
Dit lesprogramma bestaat uit alfabetiseringssessies, milieueducatie, bedrijfsbeheer, technische training over karitéverwerkingstechnieken met als doel de oprichting van een karitéverwerkingsbedrijf die een inkomen betekent voor de vrouwelijke bevolking van Barouéli.
Door de training van de vrouwen over promotie en bescherming van hun rechten versterken wij de veerkracht van 70 vrouwen in 3 plattelandsgemeenten in de regio Barouéli. En maken wij werk van een grote behoefte aan kennis.

W www.mondiaal.mechelen.be
Marina De Bie (schepen van Mondiaal Beleid)
T 015 29 76 18 | E marina.debie@mechelen.be

1-kledit_20180710_FOTO_duo_met_schepen_winnaars_Mechelen_mondiaal_onderwijs